Deserturi

#oua #miere #zahar #migdale #inghetata #vanilie # lapte smantana

Inghetata cu miere si migdale

In zilele caniculare de vara racoreste-te cu o inghetata aromata si gustoasa. Inghetata cu miere si migdale este fina savuroasa, potrivita pentru momentele cand ai invitati. O poti servi simpla, dar si cu diverse sosuri dulci si fructe proaspete.
 

Ingrediente pentru inghetata cu miere si migdale
 

  • 75 ml lapte
  • 375 grame smantana
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 125 ml miere
  • 130 grame migdale
  • 100 grame zahar
  • 125 ml apa.
     

Cum se prepara inghetata cu miere si migdale
 

Intr-o cratita amesteca laptele cu smantana. Adauga semintele din pastaia de vanilie. Adauga si pastaia de vanilie. Lasa pe foc pana da in clocot. Lasa apoi 5 minute sa se raceasca. Indeparteaza pastaia de vanilie.

Intr-un bol amesteca galbenusurile cu mierea. Incorporeaza treptat si compozitia cu lapte si smantana.

Toarna compozitia intr-o cratita. Pune la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, timp de 20 de minute.

Trasfera crema intr-un bol si acopera. Lasa sa se raceasca timp de 30 de minute. Da apoi la rece pentru 2 ore.

Transfera apoi crema intr-un recipient metalic. Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 6 ore. Zdrobeste apoi gheata si transfera inghetata intr-un bol.

Prajeste migdalele la cuptor. Intr-o cratita amesteca zaharul cu apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se topeste. Lasa pe foc inca 5 minute. Toarna sucul peste migdale. Lasa cateva minute sa se raceasca.

Toaca apoi migdalele.

Cu un mixer amesteca bine inghetata. Adauga amestecul cu migdale. Amesteca bine. Transfera inghetata intr-un recipient si da la rece pentru 4 ore sau peste noapte.
 

Cum se se serveste inghetata cu miere si migdale
 

Inghetata cu miere si migdale se serveste imediat, ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului