In timpul sezonului cald se consuma foarte mult deserturile racoroase, iar inghetata de caise este una din cele mai potrivite alegeri.
Ingrediente pentru inghetata de caise
1/2 kg caise
1/2 kg zahar
1 apa
1/2 lamaie
Cum se prepara inghetata de caise
Alege caisele coapte, zdrobeste-le cu o lingura de lemn si lasa-le la scurs intr-un tifon si pastreaza-le sucul.
Pune apa cu zaharul la fiert si amesteca pana la completa dizolvare. Ia vasul de pe foc, adauga sucul lasat de caise si omogenizeaza bine.
Pune sucul de lamaie in acest amestec si da totul la congelator. La fiecare 2 ore mixeaza inghetata, astfel incat sa nu ramana ace. Repeta procedeul de 3 ori, inainte de a servi inghetata.
Cum se serveste inghetata de caise
Serveste inghetata de caise in cupe individuale, decorata cu felii de caise sau frisca.
Foto: forex-courses-online.com
#inghetata #retete #deserturi #inghetata de caise
Inghetata de caise
Inghetata de caise In timpul sezonului cald se consuma foarte mult deserturile racoroase, iar inghetata de caise este una din cele mai potrivite alegeri.- 2012-04-30 2012-04-30
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa