Inghetata de rubarba este un desert racoros , potrivit pentru zilele calduroase de vara. Aceasta inghetata se serveste cu sos dulce de rubarba si cateva frunze de menta proaspata.
Ingrediente pentru inghetata de rubarba
- 500 grame rubarba, taiata in cubulete
- 20 grame ghimbir tocat
- 350 smantana
- 150 ml lapte
- 170 grame zahar
- un praf de sare
-
5 galbenusuri batute.
Cum se prepara inghetata de rubarba
Intr-o cratita combina rubarba cu ghimbirul, 2 linguri de zahar si 50 ml de apa. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert 15 - 20 de minute.
Cu ajutorul unui blender, mixeaza bine compozitia, pana obtii un piure fin. Lasa apoi sa se raceasca complet. Acopera piureul de rubarba si da-l la rece.
Intr-o cratita amesteca 200 grame smantana cu lapte, zahar si un praf de sare. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva complet.
Toarna apoi jumatate din aceasta compozitie peste oua, amestecand continuu. Pune apoi aceasta compozitie pe foc, amestecand continuu pana obtii o crema.
Intr-un bol amesteca restul de compozitie cu smantana cu rubarba. Deasupra strecoara si crema. Amesteca bine. Lasa apoi sa se raceasca complet.
Cand s-a racit da la frigider pentru 3 - 4 ore. Scoate inghetata de la frigider si amesteca bine. Da din nou la frigider pentru 3 - 4 ore si mai repeta operatiunea de cateva ori.
Cum se serveste inghetata de rubarba
Inghetata de rubarba se serveste ca atare. O poti orna si cu frunze de menta si sos dulce de rubarbra.