Deserturi

#sos #inghetata #rubarba

Inghetata de rubarba

Inghetata de rubarba este un desert racoros , potrivit pentru zilele calduroase de vara. Aceasta inghetata se serveste cu sos dulce de rubarba si cateva frunze de menta proaspata.
 

Ingrediente pentru inghetata de rubarba
 

  • 500 grame rubarba, taiata in cubulete
  • 20 grame ghimbir tocat
  • 350 smantana
  • 150 ml lapte
  • 170 grame zahar
  • un praf de sare
  • 5 galbenusuri batute.
     

Cum se prepara inghetata de rubarba
 

Intr-o cratita combina rubarba cu ghimbirul, 2 linguri de zahar si 50 ml de apa. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert 15 - 20 de minute.

Cu ajutorul unui blender, mixeaza bine compozitia, pana obtii un piure fin. Lasa apoi sa se raceasca complet. Acopera piureul de rubarba si da-l la rece.

Intr-o cratita amesteca 200 grame smantana cu lapte, zahar si un praf de sare. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva complet.

Toarna apoi jumatate din aceasta compozitie peste oua, amestecand continuu. Pune apoi aceasta compozitie pe foc, amestecand continuu pana obtii o crema.

Intr-un bol amesteca restul de compozitie cu smantana cu rubarba. Deasupra strecoara si crema. Amesteca bine. Lasa apoi sa se raceasca complet.

Cand s-a racit da la frigider pentru 3 - 4 ore. Scoate inghetata de la frigider si amesteca bine. Da din nou la frigider pentru 3 - 4 ore si mai repeta operatiunea de cateva ori.
 

Cum se serveste inghetata de rubarba
 

Inghetata de rubarba se serveste ca atare. O poti orna si cu frunze de menta si sos dulce de rubarbra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului