Deserturi

#retete #prajituri #desert #ziua indragostitilor #valentines day #retete valentine`s day

Inimioare delicioase din ciocolata, perfecte pentru Ziua Indragostitilor

Inimioarele din ciocolata sunt un desert perfect pentru a-ti surprinde jumatatea intr-un mod cu adevarat delicios, cu atat mai mult cu cat Ziua Indragostitilor este atat de aproape.

Ingrediente inimioare din ciocolata

  • 60 ml smantana;
  • 2 batoane de ciocolata cu alune, tocate marunt;
  • 110 g ciocolata neagra, faramitata;
  • 6 linguri zahar pudra;
  • 2 oua;
  • 2 galbenusuri;
  • 350 g faina de patiserie;
  • 120 g unt, rece.

Cum se prepara inimioarele din ciocolata

Pentru a realiza forma din aluat, ai nevoie sa amesteci faina, 4 lingurite de zahar si untul cu ajutorul unui robot de bucatarie. Cand mixtura incepe sa semene cu un pesmet, adauga un ou, usor batut. Da forma de cerc aluatului si lasa-l la rece timp de 30 de minute.

Dupa ce tapetezi 4 forme de copt de marime medie cu putin unt, taie 4 cercuri din aluat si apoi asaza-le in tavi, lipindu-le bine de fiecare margine. Mai da-le la rece 10 minute.

Inainte de a le baga la cuptor, asaza peste aluat hartie de copt si umple apoi formele cu orz nefiert. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 12 minute. Indeparteaza apoi orezul si hartiile si mai lasa-le timp de 5 minute in cuptor.

Amesteca ciocolata neagra cu smantana si pune-le pe foc mic. Amesteca pana ce se topeste ciocolata, timp de 3-4 minute.

Cu un mixer, bate galbenusurile, cu 2 lingurite de zahar si 1 ou. Adauga mixtura de ciocolata si continua sa amesteci. Inainte de a turna compozitia in formele de patiserie, adauga cele 2 batoane de ciocolata in parti egale.

Coace la foc mai mic, da la cuptor 20-25 de minute. Inainte de a servi, tapeteaza ciocolata cu zahar pudra in forma de inimioara si lasa la rece timp de 2 ore.

Cum se servesc inimioarele din ciocolata

Serveste inimioarele din ciocolata alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa foto: taste.com.au

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.