Deserturi

#cornulete fragede #reteta cornulete #cornulete cu gem si nuca #cornulete cu gem de prune #cornulete cu gem #deserturi #cornulete

Invata sa prepari cele mai bune cornulete cu gem si nuca

Ti-e dor de cornuletele fragede, din copilarie, umplute cu gem de prune si nuca? Iata o reteta simpla pe care o poti prepara chiar acasa.

Ingrediente pentru cornuletele cu gem

  • 250g untura (poti folosi untura de gasca, din comert, sau unt)
  • 150g zahar pudra
  • 100g smantana sau iaurt
  • 2 oua
  • 1 lingurita de otet
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • faina cernuta, cat cuprinde
  • gem de prune
  • 150g nuca

Cum se prepara cornuletele cu gem

Intr-un castron incapator mixeaza bine untura cu zaharul pudra. Cand ai obtinut o spuma adauga ouale si smantana. Amesteca totul foarte bine apoi adauga otetul. Adauga treptat faina si praful de copt, pana obtii un aluat pufos care nu se mai lipeste de maini.

Asaza aluatul intr-un castron si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l la frigider timp de o ora.

Intre timp curata nucile de coji si prajeste-le putin in cuptorul incins, pana se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca si taie-le cat de marunt poti. Amesteca-le cu gemul de prune.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l cu ajutorul vergelei. Decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar si umple-le cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt in forma de semiluna.

Coace cornuletele timp de 20 de minute, in cuptorul incins la 180oC.

Scoate-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca.

Cum se servesc cornuletele cu gem

Serveste cornuletele pudrate cu zahar pe desupra. Merg de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Sursa foto: trilulilu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare