Deserturi

#jeleu #capsuni #reteta

Jeleu de capsuni

Cand ti-e pofta de jeleu , incearca un delicios jeleu de capsuni preparat acasa. Se prepara usor si este foarte gustos, purtand cu sine aroma copilariei.
 

Ingrediente pentru jeleul de capsuni:
 

2 cani capsuni zdrobite
4 cani zahar
1 cutie pectina pentru jeleuri de fructe
0,75 cani apa.
 

Cum se prepara jeleul de capsuni:
 

Amesteca bine capsunile si zaharul. Da-le deoparte pentru 10 minute.

Intr-o cratita amesteca apa si pectina. Pune-o la foc mic si las-o sa ajunga la punctul de fierbere, amestecand constant. Fierbe pentru 1 minut. Ia cratita de pe foc.

Combina mixul de apa si pectina cu cel de capsuni si zahar. Amesteca-le pana cand zaharul s-a dizolvat complet.

Pune amestecul in recipiente de plastic cu capac pe care le vei lasa la temperatura camerei, acoperite, pentru 24 de ore. Il poti pune si in pahare de sticla ori in diverse cupe sau vase de diverse forme, daca intentionezi sa il servesti rapid.

Introdu-le apoi in congelator si scoate-le atunci cand le consumi. Dupa deschidere, pune ce ramane la frigider.
 

Cum se serveste jeleul de capsuni:
 

Se serveste ca atare, rece, dar se poate adauga si deasupra prajiturilor.

Pofta buna!
 

Sursa foto : jenius.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete