Madeleinele cu ciocolata sunt un desert atractiv, potrivit pentru o masa in familie sau la o ocazie speciala. Prajiturile sunt usor de realizat.
Ingrediente pentru madeleine cu ciocolata
- ¼ cana faina
- ¼ cana cacao, neindulcita
- 2 galbenusuri de ou
- ½ lingurita praf de copt
- 1/3 cana zahar pudra
- 1 varf de sare
- 60 gr unt
- ½ lingurita extract de vanilie
- ¼ cana zahar alb
-
1 ou
Cum se prepara madeleinele de ciocolata
Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge o tava cu unt. Amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un castron.
Amesteca intr-un al doilea castron untul cu vanlia si zaharul. Adauga apoi ouale si galbenusurile, batand bine. Apoi adauga si compozitia din primul castron. Umple formele pentru madeleine cu aceasta compozitie si da-le la cuptor pentru 12 minute.
Scoate-le apoi si lasa-le sa se raceasca.
Cum se servesc madeleinele de ciocolata
Se serveste cu zahar pudra pe deasupra.