Merele coapte reprezinta un desert potrivit pentru zilele reci, insa poti pregati acest fel de mancare in orice perioada. Aromeaza merele folosind mascarpone si scortisoara .
Ingrediente pentru mere coapte
- 1 lamaie;
- 6 mere;
- 50 unt;
- 45 gr zahar brun;
- 2 bete scortisoara, rupte;
- 6 cuisoare intregi;
- 250 ml vin roze;
- 250 gr mascarpone;
- 3 linguri miere;
- 1/2 linguri scortisoara macinata.
Cum se prepara merele coapte
Amesteca intr-un castron mascarponele, mierea si scortisoara. Acopera si pune la frigider cam 15 minute.
Scoate coditele merelor si aseaza-le intr-o tava. Rade coaja de lamaie si pune-o intr-un castron cu unt, zahar, scortisoara si cuisoare. Imprastie compozitia peste mere. Toarna vinul si acopera totul cu o folie.
Da tava la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute. Scoate folia si lasa-le sa se faca inca 30 de minute, pana cand s-au caramelizat.
Cum se servesc merele coapte
Ia sosul din tava, incalzeste-l intr-o tigaie si toarna-l peste mere. Adauga compozitia rece de mascarpone.