Deserturi

#mascarpone #scortisoara #mere coapte

Mere coapte cu scortisoara si mascarpone

Merele coapte reprezinta un desert potrivit pentru zilele reci, insa poti pregati acest fel de mancare in orice perioada. Aromeaza merele folosind mascarpone si scortisoara .


Ingrediente pentru mere coapte

 

  • 1 lamaie;
  • 6 mere;
  • 50 unt;
  • 45 gr zahar brun;
  • 2 bete scortisoara, rupte;
  • 6 cuisoare intregi;
  • 250 ml vin roze;
  • 250 gr mascarpone;
  • 3 linguri miere;
  • 1/2 linguri scortisoara macinata.


Cum se prepara merele coapte


Amesteca intr-un castron mascarponele, mierea si scortisoara. Acopera si pune la frigider cam 15 minute.

Scoate coditele merelor si aseaza-le intr-o tava. Rade coaja de lamaie si pune-o intr-un castron cu unt, zahar, scortisoara si cuisoare. Imprastie compozitia peste mere. Toarna vinul si acopera totul cu o folie.

Da tava la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute. Scoate folia si lasa-le sa se faca inca 30 de minute, pana cand s-au caramelizat.


Cum se servesc merele coapte


Ia sosul din tava, incalzeste-l intr-o tigaie si toarna-l peste mere. Adauga compozitia rece de mascarpone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului