Merele coapte cu sos caramel reprezinta desertul ideal pentru o zi racoroasa de toamna.
Ingrediente pentru mere coapte cu sos caramel
4 mere galbene
150 ml suc de mere
2 linguri unt topit
Sos caramel
150 g zahar
70 ml apa
1 lingura unt
70 g frisca lichida
1 esenta vanilie
Decor
fulgi migdale
scortisoara
Cum se prepara mere coapte cu sos caramel
Pune merele la copt, intr-o tava mai mica. Toarna peste ele 150 ml de suc de mere si untul topit si lasa-le la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste sosul caramel. Pune zaharul cu apa rece la topit si lasa-l sa se caramelizeze ( pana ce capata o nuanta usor aramie).
Adauga apoi untul sio incorporeaza-l usor, dupa care toarna frisca lihida. Ia totul de pe foc si amesteca energic, ca sa obtii un sos omogen.
Scoate merele din cuptor, aseaza-le pe un platou, apoi stropeste-le cu sos caramel. Decoreaza acest desert cu scortisoara pudra si fulgi de migdale.
Cum se servesc mere coapte cu sos caramel
Serveste merele usor caldute.
Foto: abachelorandhisgrill.com
#mere #retete #deserturi #mere coapte #sos caramel
Mere coapte cu sos caramel
Mere coapte cu sos caramel Merele coapte cu sos caramel reprezinta desertul ideal pentru o zi racoroasa de toamna.- 2012-09-17 2012-09-17
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului