Ingrediente pentru mere caramelizate
- 5 mere medii
- 200 g zahar
- 2-3 linguri apa
- bombonele colorate sau nuca macinata
- 5 betisoare pentru frigarui
Cum se pregatesc merele caramelizate
Ai nevoie de o tigaie de teflon sau de o craticioara din inox. Pune in ea zaharul si stropeste-l cu apa. Lasa-l pe foc sa se topeasca, amestecand in el pana cand incepe sa fiarba si sa devina maroniu. Nu-l lasa sa se arda.
Spala bine merele si sterge-le cu un servet de bucatarie. Infige cate un betisor in fiecare mar, apoi da-l prin zaharul caramelizat astfel incat sa il acoperi cat mai bine. Pana sa se intareasca zaharul, tavaleste merele fie prin nuca macinata, fie prin bombonele decorative pentru prajituri.
Cum se servesc merele caramelizate
Merele caramelizate sunt un desert delicios si pot fi consumate ca atare. Le poti pregati si pentru cei mari, iar in acest caz poti sa le fierbi mai intai in vin.
Sursa foto: codingjack.com