Deserturi

# frulgi de ovaz cu fructe # terci de ovaz #terci #mic dejun #retete simple #mic dejun sanatos #ovaz #retete rapide

Mic dejun delicios si satios: fulgi de ovaz cu stafide, caise si migdale

Vrei sa mananci un preparat savuros si gustos la micul dejun? Incearca terciul de ovaz cu stafide, caise si migdale. Se prepara foarte usor si rapid, si este numai bun pentru diminetile friguroase de iarna.

Ingrediente (pentru doua persoane)

  • 1/2 cana fulgi de avaz
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri caise confiate
  • 2 linguri migdale
  • 2 lingurite miere
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • un praf de sare

Cum se prepara

Pune laptele la fiert si adauga peste acesta nucsoara si sarea. Cand incepe sa clocoteasca stinge focul si adauga fulgii de ovaz. Amesteca bine si lasa-i sa se absoarba laptele.

Intre timp taie caisele bucatele mici (cam cat stafidele) si midgalele in jumatati.

Pregateste doua boluri si adauga in fiecare cate o lingura de stafide, una de caise si una de midgale. Adauga o lingurita de miere si amesteca bine. Toarna peste terciul de fulgi de ovaz.

La final poti adauga putina scortisoara pentru un gust mai placut.

Serveste imediat!

Sursa foto: yummytoddlerfood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului