Deserturi

#retete #prajituri #deserturi #mille feuille

Mille Feuille

Prajitura mille feuille se pregateste in mai putin de ora si nu implica un talent culinar deoasebit, deoarece are o dificultate scazuta de preparare.

Ingrediente pentru mille feuille

250 g aluat foitaj

3 linguri gem de caise

2 oua

60 g zahar pudra

300 ml lapte

Glazura

6 linguri zahar pudra

1 lingura apa rece

Cum se preparara mille feuille

Pune zaharul vanilat, ouale si faina, adauga apoi 3-4 linguri de lapte si amesteca bine, pana obtii o crema omogena.

Pune laptele la incalzit intr-o cratita, dar nu il lasa sa fiarba. Toarna laptele peste oua si freaca energic, apoi pune compozitia la bain-marie, pana se ingroasa crema. Lasa la racit, dar acopera crema cu film alimentar, sa nu faca pojghita.

Intinde aluatul subtire, apoi taie-l in 3 fasii,de aproximativ 10 cm latime si 30 cm lungime. Pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt, pana capata o culoare aurie.

Lasa foile la racit, apoi intinde peste una din ele gemul de caise si crema de vanilie, acoper-o cu cea de-a doua foaie, pe care pui crema de vanilie, iar in final, pune si a treia foaie.

Decoreaza prajitura cu zahar pudra sau cu o simpla glazura obtinuta din zahar pudra si apa.

Cum se serveste mille feuille

Serveste mille feuille simpla, cu frisca sau cu fructe de sezon alaturi.

Foto: cherrapeno.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului