Deserturi

#mingiute cocos #cocos #ciocolata

Mingiute de cocos invelite in ciocolata. O nebunie!

 

Bomboanele de casa sunt una dintre variantele de desert pe care le poti face rapid si din ingrediente sanatoase. Si, daca le pastrezi la frigider, te poti bucura de gustul lor desavarsit zile la rand.

Iti propunem o reteta de bomboane de casa cu umplutura realizata din amestec de cocos, lapte condensat si unt de migdale, asa incat boboanele sa isi pastreze o consistenta semi-umeda. Odata ce toate ingredientele sunt combinate, amestecul trebuie sa fie refrigerat timp de cel putin o ora, asa incat laptele condensat sa poata hidrata nuca de cocos si sa lege compozitia. Pe langa untul de migdale, esenta de migdale dulci aromeaza umplutura, in timp ce fulgii de migdale ii ofera o textura crocanta.

Reteta contine si un strop de sare pentru a echilibra nivelul de dulceata, oferindu-i fiecarei inghitituri acel gust irezistibil de dulce-sarat. Dupa ce formezi bilele si se lasi la frigider, topeste chipsuri de ciocolata la microunde. Inveleste fiecare bila in ciocolata, orneaz-o cu cativa fulgi de nuca de cocos si da-le la frigider pentru inca 15 minute, pana ce glazura de ciocolata se intareste.

Ingrediente pentru mingiute de cocos

3/4 cana fulgi de migdale

1 lingura unt de migdale

1/2 lingurita esenta de migdale

2 cani de fulgi de cocos, plus 2 linguri pentru garnitura

1 cana lapte condensat

1/2 lingurita sare

2 cani chipsuri de ciocolata

2 linguri de unt

Cum se prepara mingiutele de cocos

Amesteca intr-un bol migdalele, untul de migdale, esenta de migdale, nuca de cocos, laptele condensat si sarea. Amesteca pana cand totul este bine incorporat. Modeleaza in palme amestecul asa incat sa obtii niste bine de dimensiunea unei nuci. Asaza-le pe o foaie de copt si da-le la frigider pentru aproximativ o ora.

Pune chipsurile de ciocolata si untul intr-un vas si da-l la microunde in etape de cate 30 de secunte. Amsteca si introdu iar bolul in cuptor pana ce ciocolata se topeste.

Inmoaie usor fiecare mingiuta in ciocolata topita pana ce se acopera intreaga suprafata cu glazura. Asaza bilutele pe o foaie de copt si presara pe deasupra cativa fulgi de nuca de cocos. Da-le la frigider pana ce s-a intarit ciocolata.

Foto: diyjoy.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.