Deserturi

#retete valentine`s day #cheesecake #afine #ziua indragostitilor #valentines day #deserturi #retete ziua indragostitilor #mini cheesecake

Mini cheesecake cu afine de Valentine's Day

Mini cheesecake cu afine este un desert ideal pentru o cina romantica in doi. Este savuros, racoritor si cu arome irezistibile. Se serveste cu un pahar de vin alb sau prosecco.


Ingrediente pentru mini cheesecake-ul cu afine

  • 75 grame biscuiti digestivi
  • 25 grame unt
  • 20 grame sirop de artar
  • 300 grame crema de branza
  • 65 grame zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 200 ml smantana


Pentru glazura:

  • 1 lingurita amidon
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 40 grame zahar
  • 200 grame afine


Cum se prepara mini cheesecake-ul cu afine

Zdrobeste bine biscuitii pana obtii un pesmet. Amesteca apoi cu untul si siropul de artar. Cu acest amestec tapeteaza, doua forme mici de tarta si da la rece pana cand pregatesti crema.

Amesteca crema de branza cu zaharul si coaja de lamaie. Adauga treptat si zeama de lamaie si smantana si amesteca bine. Toarna toata crema peste blat si da la rece peste noapte.

Pentru glazura, amesteca amidonul cu sucul de lamaie intr-o cratita. Pune cratita pe foc si adauga doua linguri de apa, zaharul si afinele. Lasa glazura sa fiarba timp de 10 minute. Da apoi la rece pana la servire.

In momentul servirii, toarna sosul peste cheesecake.


Cum se serveste mini cheesecake-ul cu afine

Mini cheesecake cu afine se serveste rece, cu un pahar de prosecco.

Sursa foto: uktv.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare