Deserturi

#retete vara # deserturi vara #inghetata #retete #mini-inghetata

Mini-inghetata pe bat, bucuria verii

Una dintre placerile verii o reprezinta mini-inghetata pe bat. Aceasta poate fi preparata la tine in bucatarie din fructe proaspete de vara, un sirop dulce si putin suc de lime sau lamaie. Cei mici vor fi incantati de un astfel de desert, iar tu vei putea sa le oferi ceva mai sanatos decat produsele din comert.

Mini-inghetata din kiwi pe bat

Pune niste apa si zahar la fiert pentru a obtine un sirop. Fa un piure din kiwi dupa ce ai curatat fructul de coaja si seminte. Amesteca piureul de kiwi cu siropul de zahar, suc de lime si niste apa. Toarna amestecul in tavite pentru inghetata, adauga betigase de lemn si lasa la congelator.

Mini-inghetata din prune

Fierbe niste apa cu sirop de porumb si zahar intr-o cratita pana obtii un sirop dulce. Raceste siropul, fa un piure din pulpa de prune, apoi amesteca-le impreuna cu suc de lime. Adauga peste compozitie niste iaurt si toarna compozitia in tavite pentru congelat. Da-le la congelator cateva ore.

Inghetata din banane si portocale

Fa un piure de banane, concentrat de portocale, coaja de lime, iaurt si suc de lime. Toarna compozitia in niste paharele pentru congelator si adauga betigasele de lemn. Da-le la congelator pentru cel putin 4 ore.

Mini-inghetata din confetti

Una dintre cele mai grozave mini-inghetate de vara este cea cu aspect de confetti. Acest preparat este ideal pentru zilele festive. Foloseste bomboane de Milky Way sau Snickers, inghetata de vanilie si confetti din bombonele.

Mini-inghetata din piersici si capsuni

Pune la fiert niste apa cu zahar pentru a obtine un sirop. Fa un piure in blender din acest sirop, suc de lamaie, capsuni si pulpa de piersici. Adauga putina apa si amesteca bine. Umple paharelele pentru congelat, adauga betele si pune-le la congelator pana devin solide.

Mini-inghetata din fructe de vara

Foloseste fructele proaspete ale verii pentru a prepara mini-inghetata pe bat. Poti folosi pepeni rosii sau galbeni, precum si ananas. Adauga zahar, sirop de porumb, suc de lamaie si iaurt de vanilie.

Foto: babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului