Deserturi

#scortisoara #rulou cu scortisoara #retete scortisoara #mini rulouri

Mini rulouri cu scortisoara

Deserturile cu aroma de scortisoara sunt ideale pentru a fi servite in diminetile reci de toamna si de iarna, alaturi de o cana generoasa de ceai, ciocolata calda sau cafea.


Ingrediente pentru mini rulouri cu scortisoara

 

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita extract de vanilie


Cum se prepara mini rulouri cu scortisoara


Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intinde apoi foaia de aluat si presara deasupra sa zaharul brun amestecat cu scortisoara. Ruleaza strans aluatul, apoi taie rulourile.

Asaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt si pune totul la cuptor, la 180 de grade, circa 15 minute.

Scoate rulourile si lasa-le la racit pe un gratar. Intre timp, pregateste glazura de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece si cu esenta de vanilie, pana obtii o glazura lucioasa. Acopera prajiturile cu aceasta glazura.


Cum se servesc mini rulouri cu scortisoara


Serveste rulourile cu glazura de zahar deasupra.

Sursa foto: iowagirleats.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului