Deserturile cu aroma de scortisoara sunt ideale pentru a fi servite in diminetile reci de toamna si de iarna, alaturi de o cana generoasa de ceai, ciocolata calda sau cafea.
Ingrediente pentru mini rulouri cu scortisoara
- 1 pachet aluat foitaj
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri zahar brun
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura apa rece
- 1 lingurita extract de vanilie
Cum se prepara mini rulouri cu scortisoara
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intinde apoi foaia de aluat si presara deasupra sa zaharul brun amestecat cu scortisoara. Ruleaza strans aluatul, apoi taie rulourile.
Asaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt si pune totul la cuptor, la 180 de grade, circa 15 minute.
Scoate rulourile si lasa-le la racit pe un gratar. Intre timp, pregateste glazura de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece si cu esenta de vanilie, pana obtii o glazura lucioasa. Acopera prajiturile cu aceasta glazura.
Cum se servesc mini rulouri cu scortisoara
Serveste rulourile cu glazura de zahar deasupra.
Sursa foto: iowagirleats.com