Deserturi

#mousse cu oreo #deserturi # mousse de ciocolata #reteta mousse #mousse

Mousse cu biscuiti Oreo, un deliciu pentru zilele de weekend

Daca adori ciocolata, dar si bicuitii Oreo, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta de mousse cu biscuiti Oreo. Desi numele poate suna pompos, este o reteta foarte simplu de preparat. Chiar si copii o pot face. In plus, nu iti va lua mai mult de 30 de minute pentru a o finaliza si nu are nevoie de coacere, fiind ideala de preparat in zilele calduroase de vara.

Ingrediente pentru mousseul cu biscuiti Oreo

  • 20 biscuiti Oreo
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 cana smantana pentru gatit
  • 2 cani cipsuri de ciocolata semidulce
  • 2 cani frisca
  • un praf de sare

Cum se prepara mousseul cu biscuiti Oreo

Sfarama biscuitii, punandu-i intr-o punga cu fermoar si presandu-i cu vergeaua. Adauga apoi biscuitii intr-un castron incapator.

Intr-un bol amesteca untul topit cu laptele si toarna continutul peste biscuiti. Amesteca foarte bine.

Intr-un alt bol amesteca cipsurile de ciocolata cu smantana si adauga bolul in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Amesteca apoi foarte bine pana cand ciocolata se topeste. Daca este necesar mai adauga bolul in cuptor timp de 30 de secunde, apoi continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena. Lasa ciocolata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Sfat: Daca doresti, poti adauga peste ciocolata topita cateva picaturi de esenta de vanile sau de rom.

Adauga ciocolata intr-un bol incapator, impreuna cu un praf de sare si incepe sa adaugi cate putina frisca amestecand cu grija, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri din lemn. Foloseste miscari ciurculare, de sus in jos, pentru ca bulele de aer din frisca sa nu se risipeasca.

Intr-un bol de sticla incapator sau in pahare speciale pentru servit adauga cate un strat de biscuiti Oreo sfaramati, un strat de mousse, inca un strat de biscuiti si apoi completeaza cu in strat de mouse.

Poti decora paharul cu frisca si biscuiti Oreo intregi sau sfaramati.

Adauga moussul cu biscuiti Oreo la frigider, timp de minim trei ore, inainte de a-l servi.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete