Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata cu chilli
- 75g ciocolata neagra (80% cacao)
- 4 linguri de cacao
- 4 linguri apa
- 2 oua (separa albusurile si galbenusurile)
- 1/2 lingurita pudra de chilli
- 1 lingura zahar pudra
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- fructe pentru decor (optional)
Cum se prepara mousse-ul de ciocolata cu chilli
Rupe ciocolata in bucatele mici si topeste-o la bain-marie. Amesteca din cand in cand pentru a nu ramane cocoloase.
Dupa ce cioloata s-a topit adauga apa si pudra de cacao intr-o oala pentru sosuri. Amesteca bine si adauga treptat ciocolata si amesteca-le bine, pana formezi o pasta. Bate galbenusurile cu sarea si vanilia si adauga-le in amestecul de ciocolata. Lasa-le pe foc, aproximativ cinci minute, amestecand continuu pana se ingroasa. Cand este gata stinge focul si adauga pudra de chilli.
Separat, intr-un bol incapator bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand spuma este tare, astfel incat sa nu curga din bol cand il intorci, adauga si zaharul.
Adauga treptat ciocolata peste albusurile de ou, amestecand cu o spatula de sus in jos pentru ca aerul din albus sa nu se piarda.
Cum se serveste mousse-ul de ciocolata cu chilli
Imparte mousse-ul de ciocolata cu chilli in sase pahare si decoreaza-le cu fructe sau fulgi de ciocolata. In locul fructelor proaspete poti folosi si fructe confiate sau visine din visinata. De asemenea poti opta pentru migdale sau alte fructe oleaginoase.
Sursa foto: theseasonalkitchen.ie