Deserturi

#mousse dietetic #retete mousse #mousse #desert dietetic # mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata cu chilli, un desert rafinat cu putine calorii

Sa mananci dulciuri in voie, fara sa iti faci griji pentru silueta pare un vis? Nu si cu reteta perfecta de mousse de ciocolata cu chilli. Se prepara rapid, nu are zahar si este extrem de aromat.

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata cu chilli

  • 75g ciocolata neagra (80% cacao)
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 oua (separa albusurile si galbenusurile)
  • 1/2 lingurita pudra de chilli
  • 1 lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe pentru decor (optional)

Cum se prepara mousse-ul de ciocolata cu chilli

Rupe ciocolata in bucatele mici si topeste-o la bain-marie. Amesteca din cand in cand pentru a nu ramane cocoloase.

Dupa ce cioloata s-a topit adauga apa si pudra de cacao intr-o oala pentru sosuri. Amesteca bine si adauga treptat ciocolata si amesteca-le bine, pana formezi o pasta. Bate galbenusurile cu sarea si vanilia si adauga-le in amestecul de ciocolata. Lasa-le pe foc, aproximativ cinci minute, amestecand continuu pana se ingroasa. Cand este gata stinge focul si adauga pudra de chilli.

Separat, intr-un bol incapator bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand spuma este tare, astfel incat sa nu curga din bol cand il intorci, adauga si zaharul.

Adauga treptat ciocolata peste albusurile de ou, amestecand cu o spatula de sus in jos pentru ca aerul din albus sa nu se piarda.

Cum se serveste mousse-ul de ciocolata cu chilli

Imparte mousse-ul de ciocolata cu chilli in sase pahare si decoreaza-le cu fructe sau fulgi de ciocolata. In locul fructelor proaspete poti folosi si fructe confiate sau visine din visinata. De asemenea poti opta pentru migdale sau alte fructe oleaginoase.

Sursa foto: theseasonalkitchen.ie

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.