Pentru un desert de succes, incearca o reteta de mousse de ciocolata amaruie. Garniseste cupele cu frisca si ciocolata rasa si fa-le o surpriza frumoasa celor dragi.
Ingrediente pentru mousse de ciocolata neagra
- 1 pachet de tofu moale, scurs
- 85 gr ciocolata amaruie, taiata
- ¼ cana cacao neindulcita
- ¼ cana apa
- 1 lingura brandy
- ½ cana + ½ lingurita zahar fin
- ¼ cana frisca
-
1 ¼ lingurita ciocolata rasa
Cum se prepara mousse-ul de ciocolata neagra
Fa un piure din tofu cu ajutorul unui blender. Apoi pune la bain-marie ciocolata, praful de cacao, ¼ cana de apa si brandy-ul. Amesteca in compozitia aflata deasupra cratitei cu apa fiarta , astfel incat sa obtii o crema de ciocolata.
Ia compozitia de pe foc si pune in ea treptat ½ cana de zahar, astfel incat zaharul sa se topeasca.
Amesteca compozitia de ciocolata cu piureul de tofu. Foloseste un mixer sau un blender astfel incat acestea sa se combine si sa obtii un mousse. Pune-l apoi la frigider pentru 1 ora, intr-un recipient acoperit.
Cum se serveste mousse-ul de ciocolata
Se bate frisca bine, amestecand in ea ½ lingurita de zahar. Apoi se pune mousse de ciocolata in cupele in care se serveste acest desert si se garniseste cu frisca. Pentru un contrast de culoare, se poate rade putina ciocolata peste frisca.