Deserturi

#prajituri #lamaie #deserturi #mousse #mousse de lamaie

Mousse de lamaie

Mousse-ul de lamaie este un desert racoritor, cu specific italienesc, care se prepara usor si rapid.


Ingrediente pentru mousse-ul de lamaie:

  • 155 ml suc de lamaie verde
  • 60 g coaja de lamaie verde
  • 70 g ciocolata alba
  • 5 ml limoncello sau votca
  • 100 g foaie de blat
  • 50 g jeleu
  • colorant galben
  • 16 g gelatina
  • 95 g albus de ou
  • 200 g zahar 215
  • 50 g fructe de padure
  • 3790 g frisca


Cum se prepara mousse-ul de lamaie:

Fierbe sucul de lamaie cu coaja de lamaie rasa si 25 g de zahar, apoi adauga gelatina topita in prealabil la foc mic.

Fierbe 190 g de zahar, pana cand obtii o compozitie mai groasa, insa ai grija sa nu i se schimbe culoarea. Amesteca compozitia cu albusurile batute spuma.

Adauga jumatate din fiertura de lamaie peste compozitia de zahar si jumatate peste frisca batuta si amesteca totul. La final, adauga si colorantul.

Pune compozitia in forme de prajituri, asezand la baza lor o foaie de blat insiropata cu sirop de zahar si votca sau limoncello, apoi pune-o la rece.


Cum se serveste mousee-ul de lamaie:

Mousse-ul de lamaie se serveste rece, cu cicolata alba, jeleu si fructe de padure.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.