Deserturi

#negresa #negresa cu menta #negresa savuroasa

Negresa cu menta savuroasa

Negresa cu menta este un desert delicios, perfect pentru orice zi a saptamanii. Este racoritoare, are o aroma incantatoare si, in plus, se pregateste foarte usor si rapid.


Ingrediente pentru negresa cu menta:

  • 113 g ciocolata amaruie
  • 3/4 ceasca de unt
  • 2 cani si un sfert de zahar
  • 4 oua
  • colorant alimentar rosu
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1/4 lingurita de extract de menta
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1/2 pachet de crema de branza
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de faina


Cum se prepara negresa cu menta:

Topeste ciocolata si untul intr-un castron la cuptorul cu microunde 1 minut si jumatate, amestecand in compozitie la intervale de 30 de secunde. Amesteca ciocolata cu 2 cani de zahar, adauga ouale si colorantul alimentar. Combina-le bine, apoi adauga extractul de menta, 1 lingurita de vanilie, 1 cana si jumatate de faina si sarea. Toarna apoi aluatul intr-o tava.

Separat, bate crema de branza cu 1/4 cana de zahar cu mixerul electric. Adauga albusurile de oua si restul de vanilie, apoi incorporeaza si cele doua linguri de faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Toarna peste aluat si amestecul de crema de branza si imprastie-l cu varful unui cutit.


Cum se serveste negresa cu menta:

Negresa cu menta se serveste la temperatura camerei, taiata bucatele patrate mari si decorata cu cateva frunze de menta proaspete.

Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare