Negresele de post sunt o idee excelenta de desert in postul Craciunului. Iata cum poti face si tu negrese delicioase fara oua si unt!
Ingrediente pentru negrese delicioase de post
- 250 g de faina alba;
- 440 g de zahar;
- 85 g de pudra de cacao neindulcita;
- 1 lingurita de praf de copt;
- 1 lingurita de sare;
- 250 ml de apa;
- 250 ml de ulei vegetal;
- 1 lingurita de extract natural de vanilie.
Cum se prepara negresele delicioase de post
Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Apoi, intr-o oala mai mare, cerne faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Adauga apa, uleiul vegetal si extractul natural de vanilie. Cu mixerul, amesteca bine pana ce compozitia s-a inchegat.
Alege o tava pentru copt destul de incapatoare, de 20 pe 30 cm sau mai mare, si toarna compozitia intr-un strat uniform. Inainte de a turna compozitia, ai grija sa ungi bine tava. Compozitia se da la cuptor timp de 25-30 de minute. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a o taia in cubulete.
Citeste si: Desert de post cu miere
Cum se servesc negresele delicioase de post
Le poti servi alaturi de miez de nuca sau miere. Presara putina nuca de cocos deasupra.
Citeste si: 5 deserturi de post
Sursa foto: sarahbakesgfree.com