Deserturi

#gogosi coapte #retete gogosi #gogosi

Nu mananci prajeli? Poti pregati gogosi la cuptor! Reteta pe care trebuie sa o incerci!

Gogosile sunt unele dintre cele mai apreciate deserturi. Tot mai multe persoane le evita insa deoarece sunt prajite. Ce ai spune insa daca ai face gogosi la cuptor? Iata o reteta pe care trebuie sa o incerci cel putin o data in viata!

 

Ingrediente 

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 350 ml lapte cald
  • 80 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 1 ou intreg si doua galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie (dupa gust)
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • coaja de la o jumatate de portocala
  • Alte ingrediente necesare:
  • unt topit pentru uns gogosile

Mod de preparare:

Incalzeste laptele si adauga zaharul in acesta si amesteca bine pana cand se topeste. Adauga apoi drojdia si continua sa amesteci. Ai grija ca laptele sa nu fie fierbinte cand adaugi drojdia.

Intre timp pune faina intr-un castron incapator. Adauga sarea, oul si cele doua galbenusuri, coaja de lamaie si de portocala, esenta de vanilie si incepe sa framanti aluatul adaugand cate putin lapte. La final adauga untul topit, putin cate putin. Framanta pana cand obtii un aluat omogen. Acopera apoi bilul cu un prosop si lasa aluatul la dopsit timp de 30 de minute.

Intinde apoi aluatul la o grosime de 0,5-1 cm si taie gogosile cu ajutorul unui pahar sau a uneo forme rotunde.

Adauga gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu unt topit si lasa-le sa se dospeasca timp de 10-20 de minute, apoi adauga tava in cuptor. Coace gogosile timp de 25 de minute la 180 de grade Celsius.

Serveste gogosile calde, cu gem, crema de ciocolata sau orice alt topping doresti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului