Nucile glasate reprezinta un desert rapid si delicios. Le poti prepara oricand ai pofta de ceva bun. Nucile glasate se pot depozita in borcane speciale, chiar si cateva saptamani.
Ingrediente pentru nuci glasate
- 150 grame zahar
- 400 grame nuci
-
un praf de sare.
Cum se prepara nucile glasate
Intr-o tava de copt subtire, aseaza nucile. Da tava la cuptor timp de 10 minute. Cand s-au copt suficient, scoate nucile de la cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Intr-o cratita adauga zaharul. Amesteca continuu sa nu se lipeasca. Laa zaharul pe foc pana se topeste si capata o culoare maronie. Adauga apoi nucile si amesteca bine compozitia.
Cand nucile s-ai incorporat bine in zaharul topit, scoate-le pe o foaie de copt si separa-le. Presara putina sare peste nuci si lasa-le sa se raceasca complet.
Cum se servesc nucile glasate
Nucile glasate se servesc ca atare.