Ingrediente negresa cu umplutura de nuca de cocos
- 1 cana unt
- 2 cani zahar
- 4 oua
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 2 cani faina
- 1/2 cana pudra de cacao
- un praf de sare
- 1/2 cana nuci tocate
- 4 cani fulgi de nuca de cocos
- 440 ml lapte condensat
Cum se prepara negresa cu umplutura de nuca de cocos
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava cu de aproximativ 22 cm cu unt.
Intr-un bol pentru mixer adauga untul zi zaharul si mixeaza totul timp de 2-3 minute. Adauga ouale, pe rand in compozitie, amestecand foarte bine. Incorporeaza apoi coaja de portocala si adauga vanilia.
Intr-un alt vas amesteca faina, pudra de cacao, sarea si praful de copt. Adauga compozitia in cea preparata anterior. Omogenizeaza totul foarte bine, apoi adauga nucile.
Intr-un alt bol adauga fulgii de nuca de cocos, laptele condensat si esenta de vanilie, dupa gust.
Adauga in tava jumatate din alutul negresei, apoi amestecul de nuca de cocos si lapte si apoi cealalta jumatate de aluat.
Coace prajitura timp de 45-50 de minute. Lasa prajitura sa sa raceasca in tava inainte ed a o taia.
Cum se serveste negresa cu umplutura de nuca de cocos
Serveste negresa la temperatura camerei, alaturi de o cana de cafea.
Sursa foto: everyvariety.wordpress.com