Deserturi

#negresa cu nuca de cocos # retete prajituri #negresa #dulciuri

O prajitura altfel: negresa cu umplutura de nuca de cocos

Te-ai plictisit de clasica reteta de negresa? Incearca o reteta noua, cu umplutura de nuca de cocos, ce ii va da o consistenta cremoasa. Desi poate suna complicat, negresa se prepara usor, chiar si de un amator.

Ingrediente negresa cu umplutura de nuca de cocos

  • 1 cana unt
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana pudra de cacao
  • un praf de sare
  • 1/2 cana nuci tocate
  • 4 cani fulgi de nuca de cocos
  • 440 ml lapte condensat

Cum se prepara negresa cu umplutura de nuca de cocos

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava cu de aproximativ 22 cm cu unt.

Intr-un bol pentru mixer adauga untul zi zaharul si  mixeaza totul timp de 2-3 minute.  Adauga ouale, pe rand in compozitie, amestecand foarte bine. Incorporeaza apoi coaja de portocala si adauga vanilia.

Intr-un alt vas amesteca faina, pudra de cacao, sarea si praful de copt. Adauga compozitia in cea preparata anterior. Omogenizeaza totul foarte bine, apoi adauga nucile.

Intr-un alt bol adauga fulgii de nuca de cocos, laptele condensat si esenta de vanilie, dupa gust.

Adauga in tava jumatate din alutul negresei, apoi amestecul de nuca de cocos si lapte si apoi cealalta jumatate de aluat.

Coace prajitura timp de 45-50 de minute. Lasa prajitura sa sa raceasca in tava inainte ed a o taia.

Cum se serveste negresa cu umplutura de nuca de cocos

Serveste negresa la temperatura camerei, alaturi de o cana de cafea.

Sursa foto: everyvariety.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare