Painea cu scortisoara si stafide se prepara repede si este foarte gustoasa. Daca iti place, poti adauga in compozitie si nuci sau migdale. Painea cu scortisoara si stafide se serveste rece.
Ingrediente pentru painea cu scortisoara si stafide
- 200 ml apa calda
- 1 ou, batut
- 15 grame margarina
- 350 grame faina
- 20 grame lapte praf
- 25 grame zahar
- 5 grame scortisoara
- 5 ml extract de vanilie
- 100 grame stafide
- sare
- drojdie.
Cum se prepara painea cu scortisoara si stafide
Amesteca faina, laptele praf, zaharul, scortisoara, sarea, vanilia si drojdia. Amesteca bien, pana totul se incorporeaza frumos. Intr-un bol separat, amesteca apa calda cu oul batut, margarian topita.
Toarna compozitia peste amestecul de faina. Amesteca bine toate ingredientele. Adauga apoi si stafidele. Amesteca bine.
Toarna apoi compozitia in tava unsa cu putin unt. Da la cuptor timp de 30 de minute.
Cum se serveste painea cuscortisoara si stafide
Painea cu scortisoara si stafide se serveste ca atare.