Pandispanul cu afine este un desert gustos, usor de preparat si potrivit pentru gustarile dulci. Il poti servi simplu, dar si cu crema de branza si afine proaspete.
Ingrediente pentru pandispanul cu afine
- 130 grame faina
- 10 grame praf de copt
- un praf de sare
- 60 grame unt
- 100 grame zahar
- 1 ou
- 5 ml extract de vanilie
- 80 ml lapte
- 400 grame afine.
Pentru glazura :
- 50 grame faina
- 70 grame zahar
- 10 grame scortisoara
- 60 grame unt.
Cum se prepara pandispanul cu afine
Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge o tava cu unt
Pentru glazura, intr-un bol amesteca faina cu zaharul si scortisoara. Adauga untul si amesteca pana obtii o pasta grunjoasa.
Intr-un bol separat amesteca faina cu praful de copt si sarea. In alt bol amesteca cu mixerul untul pana obtii o pasta moale. Adauga zaharul si amesteca pana se dizolva complet. Adauga apoi oul si vanilia.
Incorporeaza faina si laptele. Amesteca bine. Toarna aluatul intr-o tava si presara afinele si glazura cu scortisoara.
Da tava la cuptor pentru 50 de minute.
Cum se serveste pandispanul cu afine
Pandispanul cu afine se serveste ca atare. Il mai poti servi si cu crema de branza si afine proaspete.