Deserturi

#pandispan #capsuni #zahar #faina

Pandispan cu capsuni

Blatul de pandispan poate avea foarte multe utilizari. El se poate servi ca atare, cu putin zahar pudra pe deasupra, se poate amesteca cu diverse fructe sau se poate folosi pe post de blat pentru orice fel de tort.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri  faina
  • 300 gr capsuni
  • 4 linguri de zahar pudra
  • Un praf de sare.

Cum se prepara:

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare (este de preferat sa se foloseasca mixerul).
  • Se adauga apoi galbenusurile si zaharul si se amesteca cu viteza pana cand compozitia isi dubleaza volumul.
  • Se adauga apoi, in ploaie, faina si se amesteca in continuare.
  • Intre timp se incalzeste cuptorul.
  • Intr-o tava se intinde o hartie speciala pentru copt si apoi se adauga compozitia.
  • Capsunele se taie in doua sau 4 bucati si se scufunda in coca.
  • Tava se baga la cuptor, la foc mediu, si se tine timp de aproximativ 30 de minute.
  • Se incearca blatul cu o scobitoare pentru a vedea daca in interior este copt.
  • Cand pandispanul a prins o culoare aurie la suprafata, tava se scoate si se lasa la racit.
  • Dupa ce blatul s-a racit, se scoate cu atentie din tava.

Cum se serveste:

  • Peste prajitura se toarna zahar pudra, se taie in bucati egale si se serveste rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete