Deserturi

#pandispan #rubarba #desert

Pandispan cu rubarba

Pandispanul cu rubarba este un desert savuros, potrivit pentru orice ocazie. Se prepara foarte repede si poate fi pastrat la rece cateva ore. Se serveste atat simplu, cat si cu inghetata de vanilie si diverse sosuri dulci.
 

Ingrediente pentru pandispanul cu rubarba


Pentru glazura:

40 grame unt topit
70 grame faina
50 grame zahar
un praf de sare.

Pentru pandispan :

200 grame unt
500 grame rubarba taiata in cubulete
350 grame zahar
180 grame faina
7 grame praf de copt
un praf de sare
5 grame coaja rasa de portocala
10 ml suc de portocala
2 oua
200 grame smantana.
 

Cum se prepara pandispanul cu rubarba


Pentru glazura: intr-un bol amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Amesteca bine.

Pentru pandispan: unge o tava un unt. Presara si cateva cubulete de unt in tava. Intr-un bol amesteca rubarba cu 150 grame de zahar. Lasa la macerat 10 minute. Amesteca bine si toarna rubarba in tava.

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si putina sare. In alt bol amesteca cu ajutorul mixerului untul cu 200 grame de zahar. Amesteca bine pana obtii o pasta cremoasa. Adauga coaja si sucul de portocala. Adauga si ouale, cate unul pe rand. Adauga apoi treptat si faina amestecand foarte bine.

Dupa ce faina a fost bine incorporata adauga si smantana si amesteca bine pana obtii o pasta cremoasa. Toarna apoi aceasta compozitie peste rubarba. Deasupra presara si glazura.

Da tava la cuptor pentru 60 de minute. Lasa apoi sa se raceasca timp de 15 minute. Rastoarna apoi pandispanul pe un platou, astfel incat partea cu rubarba sa fie deasupra

Lasa sa se raceasca complet.
 

Cum se serveste pandispanul cu rubarba


Pandispanul cu rubarba se serveste ca atare. Il mai poti servi si cu inghetata de vanilie sau frisca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare