Deserturi

#panna cotta #cafea #retete panna cotta

Panna cotta cu scortisoara si cafea

Panna cotta este unul din deserturile cele mai populare in Italia. Este un preparat foarte versatil, care se poate imbogati cu tot felul de arome.


Ingrediente pentru panna cotta cu scortisoara si cafea

 

  • 1/2 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml cafea tare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie


Cum se prepara panna cotta cu scortisoara si cafea


Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si scortisoara, la bain-marie.

Scurge gelatina de apa, apoi dizolv-o in compozitia de frisca, amestecand continuu.

Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.

Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore.

Serveste panna cota simpla sau cu ciocolata rasa deasupra.


Cum se serveste panna cotta cu scortisoara si cafea


Serveste panna cotta rece, cu decor de ciocolata sau frisca, dupa preferinta.

sursa foto: aliyaleekong.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului