Panna cotta este unul din deserturile cele mai populare in Italia. Este un preparat foarte versatil, care se poate imbogati cu tot felul de arome.
Ingrediente pentru panna cotta cu scortisoara si cafea
- 1/2 plic gelatina
- 400 ml frisca lichida
- 100 ml cafea tare
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g zahar
- 100 g ciocolata amaruie
Cum se prepara panna cotta cu scortisoara si cafea
Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si scortisoara, la bain-marie.
Scurge gelatina de apa, apoi dizolv-o in compozitia de frisca, amestecand continuu.
Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.
Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore.
Serveste panna cota simpla sau cu ciocolata rasa deasupra.
Cum se serveste panna cotta cu scortisoara si cafea
Serveste panna cotta rece, cu decor de ciocolata sau frisca, dupa preferinta.
sursa foto: aliyaleekong.com