Deserturi

#retete speciale #retete desert #retete panna cotta # retete prajituri #retete mure

Panna Cotta cu sos de mure, desertul perfect pentru luna august

Fructele de sezon ne fura privirile si ne invita sa ne delectam cu cele mai savuroase arome. Este perioada perfecta pentru ca organismul nostru sa beneficieze de o cantitate bogata de antioxidanti si vitamine, care contribuie la procesul de detoxifiere. Si ce ar fi mai potrivita daca nu o reteta delicioasa cu fructe sanatoase?

Ingrediente Panna Cotta cu sos de mure

  • ½ cana de lapte de migdale
  • 300 ml de smantana
  • ½ lingurita de praf de vanilie
  • 1 lamaie
  • miere de albine
  • 1 cana de mure coapte
  • 1 lingurita jumatate de agar-agar

Mod de preparare Panna Cotta cu sos de mure

Pregateste sosul de mure. Iti recomandam sa folosesti storcatorul Infiny Press de la Tefal, care va pastra aroma intacta a fructelor si se va pregati foarte usor datorita filtrului special pentru sos coulis.

Sosului obtinut ii adaugam doua linguri de miere de albine si 2-3 linguri de zeama de lamaie si il punem  la rece. Intre timp, punem pe foc agar-agar in 100 ml de apa pana va da in clocot. Dupa ce s-a racit usor, vom amesteca compozitia cu laptele de migdale, apoi cu smantana si praful de vanilie pana obtinem o compozitie omogena.

Formele in care urmeaza sa pregatim desertul le vom unge inainte cu putin unt de cocos. Punem compozitia in forme, pe care le vom lasa la frigider pentru a capata o textura solida.

Cum se serveste Panna Cotta cu sos de mure

Desertul se va servi cu sosul de mure, cateva frunze de menta si fructe proaspete. 

Reteta recomandata de Tefal Infinity Press Revolution. Cu ajutorul sau, sucurile de fructe vor avea cu 35% mai mult suc, cu 30% mai multe vitamine si cu 75% mai multi antioxidanti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului