Deserturi

#cartofi #duciuri #papanasi #papanasi cu cartofi

Papanasi cu cartofi

Daca esti mare fan al papanasilor, insa vrei o reteta noua, iti recomandam papanasii cu cartofi. Sunt savurosi si nu necesita ingrediente scumpe si nici foarte mult timp de preparare.


Ingrediente pentru papanasi cu cartofi:

  • 400 g faina alba
  • 280 g cartofi
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 1 l ulei arahide
  • 1 lamaie


Cum se prepara papanasii cu cartofi:

Fierbe cartofii in apa cu sare, apoi lasa-i sa se scurga si curata-i de coaja. Separat, incalzeste laptele, adauga peste el untul si drojdia si amesteca bine pana se dizolva.

Asaza faina in forma de fantana si pune in mijlocul ei ouale, zaharul, coaja de lamaie, cartofii zdrobiti si laptele, apoi framanta bine pana obtii un aluat elastic. Lasa aluatul putin la dospit, iar cand a crescut taie-l rulouri micute si lipeste-le capacele pentru a forma coronite.

Apoi, pune rulourile obtinute in baie de ulei incins si lasa-le sa se prajeasca pana devin aurii.


Cum se servesc papanasii cu cartofi:

Papanasii cu cartofi se servesc reci cu zahar pudra.

Sursa foto: culinar.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare