Papanasii constitue un desert foarte indragit in Romania si sunt in general serviti la mesele traditionale.
Ingrediente pentru papanasii cu dulceata
- 300 gr branza de vaci
- 4 linguri dulceata
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 1 lingura unt
- 1 lingura gris
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
-
zahar pudra.
Cum se prepara papanasii cu dulceata
Paseaza branza cu o furculita, apoi adauga cele doua oua, faina, grisul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amesteca foarte bine pentru omogenizare, pana cand obtii un aluat. Formeaza doua gogosi pentr papanasi , gaurite in mijloc si doua mingii mai mici.
Incinge untul intr-o tigaie si prajeste gogosile pe ambele parti, cateva minute, pana cand sunt gata. Scoate-le apoi pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de grasime.
Cum se servesc papanasii cu dulceata
Aseaza forma gaurita pe o farfurie, umple gaura cu dulceata, aseaza peste ea gogoasa mai mica, rotunda, pudreaza cu zahar praf si serveste.
Sursa foto: bistro9.ro