Deserturi

#retete #fructe #deserturi #parfe #parfe de fructe

Parfe de fructe

Parfe-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele toride de vara.

Ingrediente pentru parfe de fructe

150 ml lapte dulce

150 g zahar tos

250 g zmeura

350 g frisca

2 oua

Cum se prepara parfe de fructe

Toarna zaharul in lapte si tine zaharul pe foc mic, pana cand se dizolva. Ia amestecul de pe foc, adauga ouale batute bine, amestecand fara intrerupere, apoi pune din nou vasul pe foc mic si lasa-l la fiert pana la ingrosarea amestecului.

Lasa compozitia la racit, apoi amestec-o cu fructele zdrobite, fara seminte. Adauga si frisca, omogenizeaza amestecul si rastoarna totul in forme mici. Lasa inghetata la congelator, circa doua ore.

Cum se serveste parfe cu fructe

Serveste parfe-ul decorat cu fructe, frisca sau toping de fructe de padure.

Reteta prezentata este pentru patru persoane. Poti micsora sau mari cantitatea de ingrediente, in functie de caz.

Foto: dana2dor.blogspot.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.