Deserturi

#retete paste #pasca cu sirop #pasca

Pasca cu sirop

Pasca cu sirop este buna de te lingi pe degete. Umplutura de branza cu stafide si aluatul imbibat cu sirop dulce o fac numai buna de a fi servita in zilele de Pasti.

Ingrediente pentru pasca cu sirop:
 

Umplutura:

  • 450 de grame de branza
  • 3 oua, de la care vei folosi doar galbenusul
  • 1 paharel de smantana
  • 100 de grame de gris
  • Un pumn de stafide


Aluat:

  • 1 kilogram faina
  • 0,5 litri lapte
  • 3 oua, de la care vei folosi doar galbenusul
  • 1-2 pliculete drojdie sau 25 de grame de drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • Un pumn de stafide
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150 g zahar
  • 2 linguri untura pentru uns


Sirop:

  • 150 mililitri de apa
  • 350 grame zahar.
     

Cum se prepara pasca cu sirop:
 

1 Pregateste intai aluatul:

Intr-un vas amesteca drojdia cu doua linguri de zahar, o cescuta de lapte caldut si o lingura de faina. Dupa ce amesteci bine, ca sa se dizolve zaharul, las-o deoparte, pentru ca drojdia sa inceapa sa actioneze.
 

Amesteca restul de lapte cu sare, vanilia, coaja rasa de portocala, stafidele si 100 de grame de zahar si bate-le langa o sursa de caldura.
 

Adauga apoi faina si amesteca bine.
 

Incorporeaza si cele 3 galbenusuri si amestecul cu drojdie, amestecand bine.
 

Topeste untul si adauga-l pe rand peste compozitie, incepand sa framanti cu mana . Framanta pentru cel putin o jumatate de ora, apoi lasa aluatul la crescut pentru cel putin o ora.


2 Prepara umplutura:

Amesteca branza, care ar fi bine sa fie de vaci, cu cele trei galbenusuri.
 

Adauga smantana, grisul si apoi stafidele, amestecand bine.

 

Dupa ce a crescut coca, mai framant-o pentru 5 minute, apoi imparte-o in doua.
 

Pe fiecare foaie pune umplutura si ruleaza-le.
 

Unge o tava mare cu ulei sau untura si las-o sa stea la cald. Impleteste rulourile pe care le-ai facut si aseaza-le in tava.
 

Pune tava la un loc calduros pentru 10-15 minute, apoi da-o la cuptor la foc iute, pentru aproximativ 35-40 de minute.
 

Cat timp tii pasca la copt, pregateste siropul de apa cu zahar. Pune la fiert apa si zaharul, lasandu-le sa fiarba pana se topeste zaharul. Ia-l apoi de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
 

Scoate pasca din cuptor, toarna peste ea jumatate din sirop. Da-o inapoi in cuptor, mai tine-o inca 5-10 minute in cuptor.
 

Dupa ce o scoti de tot, toarna deasupra si restul de sirop si las-o sa se raceasca.
 

Cum se serveste pasca cu sirop:

 

Se serveste rece.
 

Se taie in felii groase care se aseaza un platou.


Pofta buna!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare