Deserturi

# reteta pasca #pasca fara aluat #pasca

Pasca fara blat! O reteta usoara, pentru cei care nu vor sa consume multe calorii

Pasca este de nelipsit de pe mesele romanilor in ziua de Paste. Cu toate acestea, varianta traditionala contine aluat de cozonac, care in combinatie cu branza aduce un aport foarte mare de calorii. Daca vrei sa reduci din caloriile consumate de Paste, incearca o pasca fara aluat.

Ingrediente pentru pasca fara aluat:

  • 600 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 100 g stafide
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom

Cum se prepara pasca fara aluat

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

Intr-un bol adauga untul, galbenusurile si zaharul. Mixeaza bine pana cand zaharul se topeste complet si obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi branza si smantana. Dupa ce s-au incorporat adauga treptat faina si la urma praful de copt. Mixeaza bine pana cand dispare orice urma de cocoloase. Adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si de rom, iar la urma stafidele.

Separat, intr-un alt bol, bate albusurile spuma cu putina sare. Cand sunt batute bine, incorporeaza-le usor peste compositia de mai sus, cu ajutorul unei spatule.

Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu unt sau cu hartie de copt.

Coace pasca timp de 45-50 de minute. 

Sursa foto: stirileprotv.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.