Deserturi

# topping #retete #deserturi #pere # pere coapte

Pere coapte cu topping crocant

Daca esti in cautarea unui desert simplu, dar delicios si fara prea multe calorii, iti propunem sa incerci reteta noastra de pere coapte cu topping crocant.

Ingrediente pentru pere coapte cu topping crocant

4 pere coapte

60 g unt

1 lingurita scortisoara

2 linguri miere

50 g porumb

50 g fulgi porumb fara sare

Cum se prepara perele coapte cu topping crocant

Taie perele in jumatati, scoate-le cotorul, apoi aseaza in scobitura ramasa foarte putin unt si scortisoara macinata.

Aseaza perele intr-o tava incapatoare si lasa-le la copt, 10 minute, la foc mediu. Intre timp, pune mierea intr-un bol cu restul de unt ramas si topeste amestecul la microunde .Amesteca miera cu fulgii de porumb.

Scoate perele din cuptor, acopera cu mixul din miere, unt si fulgi de porumb si mai baga tava la copt, inca 5 minute, pana cand fulgii de porumb devin aurii.

Lasa perele la racit, pentru ca fulgii sa redevina crocanti, apoi poti servi desertul.

Cum se servesc perele coapte cu topping crocant

Serveste perele coapte simple sau cu inghetata de vanilie alaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului