Perele coapte , cu whisky , miere si scortisoara, pot fi un desert de toamna foarte potrivit, la o masa in familie sau chiar cu o ocazie speciala.
Ingrediente pentru pere coapte cu whisky , miere si scortisoara
- 4 pere
- suc de la 2 portocale si coaja rasa de la 1 portocala
- 150 ml whisky
- 6 lingurite miere
- 250 ml frisca
- 2 lingurite zahar brun
- ¼ linguri praf de scortisoara
- ¼ linguri extract de vanilie
Cum se prepara perele coapte cu whisky, miere si scortisoara
Taie perele in jumatate. Pune peste ele sucul de la doua portocale, coaja de portocala de la un fruct, precum si cantitatea de whisky. Apoi adauga mierea.
Baga totul la cuptor, la 190 grade Celsius si lasa-le intre 30 si 60 de minute, in functie de cat sunt de coapte perele. Cele necoapte bine pot sta o ora. Cele medii, cam 50 de minute, iar cele mai coapte, 30 de minute. Ia-le din cuptor cand sunt moi si fragede.
Cum se servesc perele coapte cu whisky, miere si scortisoara
Perele se garnisesc cu frisca. Se adauga apoi peste ele restul ingredientelor si se servesc.