Perele coapte in vin sunt delicate si parfumate, ideale pentru un eveniment festiv. Se servesc ca atare, calde.
Ingrediente pentru perele coapte in vin
4 pere
400 ml vin alb sec
50 ml miere
4 batoane de scortisoara
4 foi de dafin
4 fasii de coaja de portocala.
Cum se prepara perele coapte in vin
Incinge cuptorul la 200 de grade. Aranjeaza perele in picioare intr-o tava. Daca nu stau, taie putin din capatul perelor.
Intr-un bol amesteca vinul cu mierea. Toarna peste pere. Adauga batoanele de scortisoara, frunzele de dafin si coaja de portocala.
Da tava la cuptor pentru o ora. Din 10 in 10 minute unge perele cu sucul in care stau in tava. Cand sunt gata, transfera perele pe un platou. Toarna sucul in care s-au copt intr-o cratita. Lasa pe foc pana se incheaga, timp de 10 - 15 minute.
Toarna apoi sosul peste pere si orneaza cu batoanele de scortisoara.
Cum se servesc perele coapte in vin
Perele coapte in vin se servesc ca atare.
#vin #retete #deserturi #pere # pere coapte
Pere coapte in vin
Pere coapte in vin Perele coapte in vin sunt delicate si parfumate, ideale pentru un eveniment festiv. Se servesc ca atare, calde.- 2012-09-26 2012-09-26
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului