Vrei sa iti intampini invitatii cu un desert spectaculos si foarte delicios? Incearca o reteta savuroasa de pere fierte cu vin rosu, aromate cu scortisoara.
Ingrediente pentru perele fierte cu scortisoara si vin rosu:
- 2 cani de vin rosu
- 1 cana de zahar pudra
- 2 batoane de scortisoara
- 1 baton de vanilie
- 4 pere medii
- 1/3 cana mascarpone
- 1/4 ceasca de migdale prajite
Cum se prepara perele fierte cu scortiosoara si vin rosu:
Combina vinul rosu cu zaharul, scortisoara, vanilia si 2 cani de apa rece intr-o cratita medie. Lasa compozitia sa fiarba aproximativ 4 minute, pana cand se dizolva zaharul, apoi adauga si perele si lasa-le pe foc circa 30 de minute, pana cand se inmoaie putin.
Transfera cu grija perele pe o farfurie si lasa siropul sa mai fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se ingroasa. Toarna-l peste pere si lasa-le deoparte ca sa se intrepatrunda aromele circa 30 de minute.
Cum se servesc perele fierte cu scortisoara si vin rosu:
Perele cu scortisoara si vin rosu se servesc cu sirop, mascarpone si migdale prajite.
Sursa foto: taste.com.au