Deserturi

#pere #pere fierte #pere cu scortisoara #pere in vin

Pere fierte cu scortisoara si vin rosu

Vrei sa iti intampini invitatii cu un desert spectaculos si foarte delicios? Incearca o reteta savuroasa de pere fierte cu vin rosu, aromate cu scortisoara.


Ingrediente pentru perele fierte cu scortisoara si vin rosu:

  • 2 cani de vin rosu
  • 1 cana de zahar pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 1 baton de vanilie
  • 4 pere medii
  • 1/3 cana mascarpone
  • 1/4 ceasca de migdale prajite


Cum se prepara perele fierte cu scortiosoara si vin rosu:

Combina vinul rosu cu zaharul, scortisoara, vanilia si 2 cani de apa rece intr-o cratita medie. Lasa compozitia sa fiarba aproximativ 4 minute, pana cand se dizolva zaharul, apoi adauga si perele si lasa-le pe foc circa 30 de minute, pana cand se inmoaie putin.

Transfera cu grija perele pe o farfurie si lasa siropul sa mai fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se ingroasa. Toarna-l peste pere si lasa-le deoparte ca sa se intrepatrunda aromele circa 30 de minute.


Cum se servesc perele fierte cu scortisoara si vin rosu:

Perele cu scortisoara si vin rosu se servesc cu sirop, mascarpone si migdale prajite.

Sursa foto: taste.com.au

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.