Ingrediente pentru perele fierte in vin
- 500 ml vin rosu, sec
- 70g zahar brun
- 2 stelute de anason
- 2 betisoare de scortisoara
- 1 pastaie de vanilie
- 4 pere bine coapte
- 250 g branza mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 2 lingurite apa de trandafir
Cum se prepara perele fierte in vin
Intr-o oala nonaderenta adauga vinul, zaharul, anasonul, scortisoara si vanilia si las-o pe aragaz la foc mediu. Lasa compozitia sa fiarba doua minute, sau pana cand zaharul se dizolva.
Intre timp curata perele de coaja, avand grija sa nu le tai coditele. Adauga apoi perele in vin si fierbe-le timp de o ora, sau pana cand se inmoaie, la foc mic. Ai grija, ca din cand in cand sa le intorci pentru a se fierbe uniform.
Cand sunt fierte, scoate perele cu grija, cu ajutorul unei linguri, pentru a nu le rupe. Lasa vinul in continuare pe aragaz si fierbe-l la foc tare timp de 10 minute, sau pana cand acesta capata consistenta unui sirop. Amesteca din cand in cand pentru a te asigura ca nu se prinde. Cand este gata, toarna siropul peste pere si lasa preparatul sa se raceasca timp de 10 minute.
Intre timp, intr-un bol de mixer, adauga branza mascarone, zaharul pudra si apa de trandafir si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena, usor pufoasa.
Cum se servesc perele fierte in vin
Pe o farfurie alba, pune o para, presara sos de jur imprejur si adauga o lingura de mascarpone.
Sursa foto: brake.co.uk