Deserturi

#pere fierte #pere #retete pere #pere in vin #pere fierte in vin

Pere fierte in vin, rasfatul sezonului rece

Reteta de perele fierte in vin poate parea un preparat pe care doar chefii priceputi il pot gati. Realitatea este insa ca acestea se prepara foarte usor insa trebuie sa ai putina rabdare. Cu aceasta reteta poti da pe spate orice invitat, sau il poti prepara pentru o cina romantica in doi.

Ingrediente pentru perele fierte in vin

  • 500 ml vin rosu, sec
  • 70g zahar brun
  • 2 stelute de anason
  • 2 betisoare de scortisoara
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 pere bine coapte
  • 250 g branza mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite apa de trandafir

Cum se prepara perele fierte in vin

Intr-o oala nonaderenta adauga vinul, zaharul, anasonul, scortisoara si vanilia si las-o pe aragaz la foc mediu. Lasa compozitia sa fiarba doua minute, sau pana cand zaharul se dizolva.

Intre timp curata perele de coaja, avand grija sa nu le tai coditele. Adauga apoi perele in vin si fierbe-le timp de o ora, sau pana cand se inmoaie, la foc mic. Ai grija, ca din cand in cand sa le intorci pentru a se fierbe uniform.

Cand sunt fierte, scoate perele cu grija, cu ajutorul unei linguri, pentru a nu le rupe. Lasa vinul in continuare pe aragaz si fierbe-l la foc tare timp de 10 minute, sau pana cand acesta capata consistenta unui sirop. Amesteca din cand in cand pentru a te asigura ca nu se prinde. Cand este gata, toarna siropul peste pere si lasa preparatul sa se raceasca timp de 10 minute.

Intre timp, intr-un bol de mixer, adauga branza mascarone, zaharul pudra si apa de trandafir si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena, usor pufoasa.

Cum se servesc perele fierte in vin

Pe o farfurie alba, pune o para, presara sos de jur imprejur si adauga o lingura de mascarpone.

Sursa foto: brake.co.uk

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.