Deserturi

#pere in aluat #desert toamna #pere fierte #retete pere # retete toamna #desert

Pere in aluat de foietaj, un desert de exceptie

Vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un desert sofisticat sau pur si simplu vrei sa te rasfeti cu un desert savuros? Incearca perele in aluat de foietaj. Sunt simplu de preparat dar absolut delicioase.

Ingrediente pentru perele in aluat de foietaj

  • 4 pere mari
  • 4 cani de apa
  • 2 cani de zahar
  • 1 cana miere
  • 1 lamaie mare, taiata in jumatate
  • 3 batoane de scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 1 baton de vanilie
  • 1 foaie aluat de foietaj

Cum se prepara perele in aluat de foietaj

Lasa aluatul de foietaj la dezghetat in frigider.

Spala fructele foarte bine si indeparteaza cotorul, avand grija sa lasi para intrega. Daca perele nu stau “in picioare” taie putin din baza acestora.

Intr-o oala pentru prepararea sosurilor adauga apa, zaharul, mierea, lamaia, scortisoara, cuisoarele si semintele de la pastaia de vanilie. Adu totul la punctul de fierbere, apoi redu focul la minim. Adauga perele si fierbe-le timp de 18-22 de minute, sau pana cand sunt aproape moi.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Scoate apoi perele pe un platou si scurge-le de surplusul de sos. Lasa siropul sa fiarba in continuare pana cand scade suficient astfel incat sa aiba consistenta mierii. Strecoara-l apoi printr-o sita fina.

Taie aluatul in fasii de aproximativ 2 cm latime.

Infasoara perele in aluat, incepand de la baza, spre varf, pana cand perele sunt complet invelite in aluat. Coace perele timp de 20-25 de minunte, sau pana cand aluatul devine auriu.

Cum se servesc perele in aluat de foietaj

Pune perele pe farfurii si garniseste-le cu sirop. Serveste-le calde, alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa foto: aldi.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare