Deserturi

# topping #desert #iaurt #pere #sos de citrice

Pere in sos de citrice cu topping de iaurt

Perele in sos de citrice cu topping de iaurt sunt ideale pentru mesele festive, atunci cand vrei sa iti impresionezi invitatii. Un desert decadent, perele in sos de citrice se servesc cu iaurt, migdale si un praf de scortisoara.


Ingrediente pentru perele in sos de citrice cu topping de iaurt

  • 100 grame miere
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 4 pere taiate pe jumatate
  • 20 ml apa de flori de portocale
  • 300 grame iaurt grecesc
  • 50 grame fistic


Cum se prepara perele in sos de citrice cu topping de iaurt

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita, incalzeste mierea cu sucul si coaja rasa de citrice si semintele de vanilie. Lasa pe foc timp de 10 - 15 minute, pana cand obtii un sirop consistent.

Intr-o tava, asaza perele si toarna peste ele siropul de miere. Da la cuptor pentru 20 - 30 de minute. Ai grija sa ungi perele din cand in cand cu siropul din tava. La final, siropul de pe pere trebuie sa fie caramelizat.

Scoate perele din tava si stropeste-le cu apa de portocale. Asaza pe un platou si orneaza cu iaurt si fistic.


Cum se servesc perele in sos de citrice cu topping de iaurt

Perele in sos de citrice cu topping de iaurt se servesc si cu fulgi de migdale si sos de ciocolata sau caramel.

Sursa foto: lovefood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare