Deserturi

#vin #retete #deserturi #pere #sos de vin

Pere in sos de vin

Perele in sos de vin reprezinta un desert simplu, imprumutat din bucataria internationala, mai precis din bucataria franceza.

Ingrediente pentru pere in sos de vin

4 pere tari

2 pahare vin rosu (dulce)

500 ml apa

150 g zahar tos

2-3 fire menta

1 baton de scortisoara

Cum se prepara pere in sos de vin

Curata perele de coaja si pune-le intr-o cratita cu vinul rosu, zaharul ars, apa, cateva frunze de menta si un baton de scortisoara.

Lasa perele la fiert 25-30 de minute, apoi scoate-le deoparte si aseaza-le pe un platou. Lasa sosul de vin sa fiarba pana se ingroasa si capata aspectul unui jeleu (adica este foarte inchegat).

Toarna sosul de vin peste pere si orneaza totul cu frunze de menta.

Cum se servesc pere in sos de vin

Serveste perele decorate cu menta, frisca, inghetata de vanilie sau simple.

Sursa foto: angsarap.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului