Ingrediente pentru placinta cu mere si gutui
- aluat pufos de placinta
- 1 kg mere pentru placinta
- 500 g gutui
- 1/2 cana zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- coaja de la o lamaie
- 50g unt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- scortisoara
Cum se prepara placinta cu mere si gutui
Curata fructele e coaja si cotoare si taie-le in cubulete mici sau da-le prin razatoarea mare. Adauga peste acestea sucul de lamaie, sarea si zaharul.
Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga fructele. Caleste-le pana cand zeama lasata se evapora apoi adauga coaja de lamaie, vanilia si scortisoara. Vanilia si scortisoara se adauga dupa gust, sau se poate renunta la ele. Lasa compozitia sa se raceasca.
Intre timp intinde aluatul si asaza primul strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga umplutura si acopera placinta cu un al doilea strat de aluat.
Unge ultima foaie de placinta cu unt si putin lapte si coace-o timp de 40 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Cum se serveste placinta cu mere si gutui
Serveste placinta cu mere si gutui, rece, presarata cu zahar pudra pe deasupra.
Sursa foto: sheened17.rssing.com