Deserturi

#desert #placinta # retete mere #retete placinta

Placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui

Placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui este un desert de sezon, foarte aromat si gustos. Parfumul minunat al placintei incalzeste serile reci de toamna si apropie prieteni dragi la masa.


Ingrediente pentru placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui

 

  • 800 grame mere curatate
  • 125 grame zahar brun
  • 75 grame jeleu de gutui
  • 3 grame scortisoara
  • 3 cuisoare
  • aluat pentru placinta
  • 10 ml lapte


Cum se prepara placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui


Incinge cuptorul la 200 de grade. Feliaza merele si amesteca-le cu 100 de grame de zahar brun. Adauga si jeleul de gutui, scortisoara si cuisoarele. Amesteca totul bine si lasa deoparte cateva minute.

Intinde o foaie de aluat intr-o tava pentru placinta. Adauga compozitia si apoi acopera cu a doua foaie de aluat. Inteapa din loc in loc cu o furculita.

Unge placinta cu laptele si presara restul de zahar brun. Da tava la cuptor pentru 30 - 40 de minute.


Cum se serveste placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui


Placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui se serveste simpla sau cu crema de vanilie.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.