Placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui este un desert de sezon, foarte aromat si gustos. Parfumul minunat al placintei incalzeste serile reci de toamna si apropie prieteni dragi la masa.
Ingrediente pentru placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui
- 800 grame mere curatate
- 125 grame zahar brun
- 75 grame jeleu de gutui
- 3 grame scortisoara
- 3 cuisoare
- aluat pentru placinta
- 10 ml lapte
Cum se prepara placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui
Incinge cuptorul la 200 de grade. Feliaza merele si amesteca-le cu 100 de grame de zahar brun. Adauga si jeleul de gutui, scortisoara si cuisoarele. Amesteca totul bine si lasa deoparte cateva minute.
Intinde o foaie de aluat intr-o tava pentru placinta. Adauga compozitia si apoi acopera cu a doua foaie de aluat. Inteapa din loc in loc cu o furculita.
Unge placinta cu laptele si presara restul de zahar brun. Da tava la cuptor pentru 30 - 40 de minute.
Cum se serveste placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui
Placinta cu mere, mirodenii si jeleu de gutui se serveste simpla sau cu crema de vanilie.