Deserturi

#placinta #piersici #fructe

Placinta cu piersici

Placinta cu piersici este un desert simplu, usor de realizat. Fructele proaspete si zemoase, scortisoara si sucul de lamaie sunt ingredientele esentiale ale acestei placinte. Aceasta placinta este un desert ideal pentru zilele de vara, cand ai pofta de ceva bun.

 

Ingrediente pentru placinta cu piersici

 

  • un pachet de aluat pentru placinta
  • un ou batut
  • 300 grame piersici feliate
  • 30 grame suc de lamaie
  • 50 grame faina
  • 100 grame zahar
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita miez de nuca
  • 50 grame unt
  • sare.

 

Cum se prepara placinta cu piersici

 

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. In tava de placinta, pune prima foaie de aluat. Unge aluatul cu o parte din oul batut. Intr-un bol mare, pune piersicile taiate si adauga sucul de lamaie. Amesteca incet. Intr-un bol separat, amesteca faina, zaharul, scortisoara, miezul de nuca si sarea. Adauga apoi piersicile si amesteca bine. Adauga umplutura in tava de placinta si adauga si cateva bucati de unt. Acopera umplutura cu cea de-a doua foaie de aluat. Unge placinta cu restul de ou batut. Cresteaza aluatul cu furculita.

Pune placinta la copt timp de 10 minute la temperatura de 220 grade Celsius. Redu apoi temperatura la 175 de grade. Mai lasa placinta la copt 30-40 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie. Inainte de a servi, lasa placinta sa se raceasca putin.

 

Cum se serveste placinta cu piersici

 

Placinta cu piersici se serveste simpla, oranta cu zahar pudra . Pentru o ocazie festiva, poti asezona placinta de piersici cu o cupa de inghetata de vanilie si putina pudra de scortisoara.

Sursa foto : nandyala.org

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.