Deserturi

#placinta #unt de arahide #placinta cu unt #biscuiti de ciocolata #placinta cu unt de arahide

Placinta cu unt de arahide si biscuiti de ciocolata

Placinta cu unt de arahide si biscuiti cu ciocolata este un desert cremos, ideal pentru mesele festive atunci cand doresti sa-ti impresionezi invitatii.

Ingrediente pentru placinta cu unt de arahide si biscuiti cu ciocolata

  • 60 ml de lapte;
  • 60 g unt, la temperatura camerei;
  • 60 ml sirop de ciocolata;
  • 20 de biscuiti cu ciocolata;
  • 180 g unt de arahide;
  • 110 g zahar alb;
  • 220 g crema de branza, degresata;
  • 220 g frisca, degresata;
  • 200 g bombone de ciocolata (sau ciocolata simpla)

Cum se prepara placinta cu unt de arahide si biscuiti cu ciocolata

Zdrobeste biscuitii intr-un blender si apoi, cu mainile, amesteca-i cu untul topit. Asaza-i intr-o tava de placinta astfel incat sa acopere diametrul acesteia, dar si marginile. Da-o la rece.

Intr-un vas incapator, amesteca untul de arahide, crema de branza, laptele si zaharul. Adauga si frisca degresata. Toarna jumatate din aceasta crema in tava pe care ai scos-o de la rece si presa deasupra 100 g de bombone de ciocolata pisate. Asaza restul cremei peste placinta si glazureaz-o cu sirop de ciocolata si cu restul de bomboane. Da-o la rece inainte sa o servesti.

Cum se serveste placinta cu unt de arahide si biscuiti cu ciocolata

Placinta cu unt de arahide si biscuiti cu ciocolata se serveste alaturi de o cana de ciocolata calda.

Sursa foto: sallysbakingaddiction.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare