Deserturi

#reteta placinta dovleac #dovleac copt #placinta dovleac

Placinta de dovleac buna ca la mama acasa

 

Americanii sunt convinsi ca placinta cu dovleac e o inventie care le apartine. Ce nu stiu ei insa e ca bunicile si strabunicile noastre o preparau fara sa aiba habar de vreo reteta americaneasca. Iar ca sa ne aducem aminte de gustul din copilarie, va propunem azi o reteta delicioasa de placinta cu dovleac.

Ingrediente

Pentru aluat:

400 g faina

250 g margarina

4 linguri apa minerala

4 linguri ulei

2 linguri otet

1 praf de sare

Pentru umplutura:

1 kilogram de dovleac ras

150 g zahar

2 lingurite scortisoara

1/2 lingurita ghimbir pudra

200 g miez de nuca copt

Cum se prepara placinta cu dovleac

Intr-un bol mare amesteca ingredientele pentru aluat si framanta bine. Tine vasul acoperit cu folie de plastic la frigider pentru doua ore. Intre timp, pregateste umplutura de dovleac.

Dovleacul ras se pune intr-un wok sau intr-o cratita adanca, se adauga zaharul, scortisoara si pudra de ghimbir si se caleste timp de 20 de minute, pana ce se inmoaie si ii scade o parte din lichid. Va capata o culoare ceva mai inchisa, din cauza scortisoarei. Se lasa se se raceasca, apoi se adauga miezul de nuca maruntit.

Se intinde aluatul si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita, apoi se acopera uniform cu dovleacul copt.

Se da placinta la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Se scoate cand este bine rumenita.

Se lasa sa se raceasca, se taie si se pudreaza cu zahar. Se poate servi si alaturi de o cupa de inghetata sau cu frisca indulcita.

Foto: DIYS.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.