Placinta de dovleac cu nuci este un desert extrem de popular in zilele racoroase de toamna. Se prepara rapid si este foarte gustos. Se poate servi cu smantana dulce cu vanilie.
Ingrediente pentru placinta de dovleac cu nuci
- 260 grame faina
- 100 grame nuci macinate
- 30 grame zahar alb
- sare
- 70 grame unt
- 100 grame zahar brun
- 5 grame scortisoara
- 2 grame ghimbir
- 2 grame nucsoara
- 1 gram cuisoare
- 500 grame piure de dovleac
- 200 grame lapte
- 2 oua
Cum se prepara placinta de dovleac cu nuci
Intr-un bol, amesteca faina cu nucile, zaharul alb si putina sare. Adauga si untul si amesteca bine. Adauga 50 de ml de apa rece si amesteca bine. Inveleste apoi aluatul intr-o folie alimentara si da la rece pentru 30 de minute.
In continuare, incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca zaharul brun, condimentele si putina sare. Adauga apoi dovleacul, laptele si ouale.
Intinde o foaie de aluat intr-o tava. Peste aluat toarna umplutura de dovleac. Deasupra intinde a doua foaie de aluat. Da tava la cuptor pentru 50 de minute.
Cum se serveste placinta de dovleac cu nuci
Placinta de dovleac cu nuci se serveste ca atare.